sukupuuttoon syöty
Sodanjälkeisessä Pariisissa päätti joukko
vasemman rannan snobeja kehittää,
pienessä punaviinihönössä, isänmaallisemman
vastineen Belgiasta aikanaan saapuneille,
usein härskintyneessä öljyssä paistetuille
perunapatukoille, pommes frites.
Avuksi löydettiin pienen kokonsa vuoksi
ennen lähes käyttökelvottomana pidetty
paikallinen Ooh-la-la-lajike.
Tämä Jumalan alun perin kääpiöille luoma
maaomena osoittautui kookosrasvassa paistettuna
niin herkulliseksi, että 70-luvun alkuun
mennessä se oli syöty sukupuuttoon.
Asia paljastui, kun eräs varomaton kokinplanttu
jäi kiinni rysän päältä melonirauta toisessa ja
pahoin vaurioitunut tärkkelyspommi toisessa kourassa.
Löydön tekivät maailmankuulun keittiömestarin,
Paul Bocusen, vähemmän tunnetut veljet
John, George ja Ringo, jotka noihin aikoihin
työskentelivät Pariisissa ravintolatarkastajina.
Kommentit
Lähetä kommentti